Backtrack

Resim
Backtrack Nedir? Ubuntu(->Debian) tabanlı bir Linux dağıtımıdır. Güvenlik uzmanlarının ihtiyaç duyabileceği hemen her tür açık kaynak kod yazılım hazır kurulu olarak gelir. Linux üzerinde KDE/GNOME ya da benzeri masaüstü kullandıysanız Backtrack kullanırken zorluk çekmezsiniz. Masaüstü kullanarak erişilebilecek programların çoğu, komut satırından çalışan program/scriptlerin düzenli menüler haline getirilmiş halidir. Backtrack Linux üç farklı şekilde kullanılabilir; o Hazır CD den çalışma yöntemi(Live CD) o Hard disk ’e kurulum yöntemi o Sanallaştırma  imajları(Vmware, VirtualBox)kullanım yöntemi Tavsiye edilen yöntem; o Backtrack ’i diske kurmak veya sanallaştırma platformlarında çalıştırmaktır. Vulnerability Assesment( Zafiyet Taraması) O Zafiyet taraması bir sistemdeki muhtemel tüm açıkların belirlenmesine yönelik tasarlanmış bir testtir. O Zafiyet taramasında amaç taranan sistemin genel güvenlik görüntüsünü almaktadır. O Zafiyet taraması muhtemel tüm güve

Java

Java Nedir?
Java, Sun Microsystems mühendislerinden James Gosling tarafından geliştirilmeye başlanmış gerçek nesneye yönelik, platformdan bağımsız, yüksek performanslı, çok işlevli, yüksek seviye, interpreted (adım adım işletilen) bir dildir.
Java nasıl çalışır?
Bir Java yazılımı şu şekilde geliştirilir: Programcı java kodunu yazar. Bu kod herhangir bir java derleyicisi ile derlenir. Derleme sonrası byte code (makine dili) oluşturulur. Platform bağımsızlığını sağlayansa byte code 'dur. Bir kere byte code oluştuktan sonra yazılım tüm işletim sistemlerinde çalışır.
Yazılım
Java nesne tabanlı bir dil olduğundan tüm yazılım sınıflar ve nesneler üzerinde yürütülür. Dosyaların uzantısı .java şeklindedir. Dosya adı ise dosya içinde tanımlanan sınıfla aynıdır. Örneğin Class.java gibi.
Çalıştırma ve Java sanal makinesi
Sanal makine donanımdan bağımsız yazılım geliştirme ihtiyacına cevap verme amacıyla geliştirilen bir teknolojidir. Java'nın temel felsefesi olan "bir kere yaz, her yerde çalıştır" sanal makine sayesinde varolmuştur. Sanal makineyi bir yönden bir tür hayalı bir mikroişlemci gibi düşünebiliriz. Gerçek tüm mikroişlemciler (Intel Pentium, AMD Athlon, Sun Sparc vs) belirli bir grup komutu işlemek üzere tasarlanmıştır. Bu komutlara işlemcinin komut kümesi adı verilir.
Java'nın doğrudan byte code çalıştırması performansının düşük olabileceği izlenimini verebilir. Ancak, JVM tasarımı geçen 10 yılda çok değişmiş ve geliştirilmiştir. Şu anda java'nin performansı çoğu alanda C++'in performansına yakın bir seviyededir ve işlemci hızı ve bellek miktarının her geçen yıl katlanarak artması ile performans konusu çoğu uygulamada artık ikinci planda kalmıştır.

Örnek bir java ekrana yazma kodunu görelim

import java.util.Scanner;
public class Hafta1 {
    public static void main(String[] args) {
        System.out.println("Merhaba Dünya");
    }
}
Bu kodun ekran çıktısı:
Merhaba Dünya
olacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

C# formda kayan yazı oluşturma

Java SE Ders 3 Matematiksel İşlemler

Java SE Ders 1 Ekrana yazma